27 Ocak 2018





Red Hot Chili Peppers'ın Duygu Patlaması Yaşatan 15 Klibi

Kaynak: Wannart






     
      1983’te Los Angeles’ta kurulan alternative-rock / funk dörtlüsü Red Hot Chili Peppers, yayımladığı onlarca albümünün başarısının yanında kendi türünün son örneklerinden olmasıyla da çok önemli bir topluluk. Hatta grup, 2012 yılında Rock and Roll Hall of Fame’e bile kabul edilmiş bir değer. Dörtlü, vokalde enerijisi hiç bitmeyen Anthony Kiedis, basta dünyanın en iyilerinden Flea, gitarda -John Frusciante’yi ufaktan özleten- Josh Klinghoffer ve davulda ise Will Farrell’in adeta ikizi olan Chad Smith’ten oluşuyor. RHCP’nin birbirinden unutulmaz parçalarının yanında, kendi enerjilerini bol bol yansıttıklarını müzik klipleri de ayrı bir özeldir. Bu nedenle, izlenildiğinde duygu patlaması yaşatan bu videoları sizler için derledik.

15) Hump de Bump

Grubun en eğlenceli kliplerinden biri olan Hump de Bump, bizleri Afrikan-Amerikan ağırlıklı bir mahallede yapılan blok partilerine konuk ediyor.



14) Road Trippin’

Listemizdeki en sakin RHCP hiti olan bu unutulmaz parçada ise davul olmadığından grubu trio şeklinde izliyoruz.



13) Around the World

Özellikle görsel efektleriyle dönemine göre oldukça başarılı bir video olan Around the World’de grup, her zamanki gibi yerinde duramıyor.



12) Dark Necessities

Son albümlerinden bu parçada ise grubun içindeki o gençlik hissiyatı çok estetik bir şekilde sunuluyor. Klibin yönetmeni ise ünlü aktris Olivia Wilde.



11) The Adventures of Rain Dance Maggie

Tatlı bir çatı konserinde izlediğimiz grubun bu parçası, son işlerinden en çok akılda kalanlarından biri şüphesiz.



10) Give It Away

Görsel olarak endüstriyel rock gruplarının kliplerini andıran Give It Away, grubun en önemli “funk” parçalarından biri.



9) Tell Me Baby

Birçok farklı insanı sanki bir RHCP üyesiymiş gibi şarkıyı çalarken izlediğimiz bu klip ise gerçekten bir defa bile izlendiğinde şarkıyla bütünleşiyor.



8) Under the Bridge

Anthony Kiedis’in inanılmaz genç olduğu bu unutulmaz klip de dönemini yani 90’ları tam anlamıyla yansıtan bir iş.



7) By the Way

Şarkının temposuna paralel bir yapıdaki video, adeta bir komedi-aksiyon filmi sahnesi gibi kendini zevkle izlettiriyor.



6) Snow (Hey Oh)

Farklı yüzlere rastladığımız bu klip ise şarkının içeriğine inanılmaz uyumlu ve samimi bir performans içeriyor.



5) Scar Tissue

Grubun sanki distopik bir hikayedeymiş gibi harap halleri, şarkının sözlerine çok yakışıyor. Özellikle Frusciante’nin o kırık gitarla solosu unutulmaz.



4) Otherside

Grubun en psychedelic videolarından biri olan Otherside, aynı zamanda dörtlünün en karanlık kliplerinden biri.



3) Dani California

Zamanında müzik kanallarının resmen 10 dakikada 1 verdiği bu harika video ise RHCP’yi kılıktan kılağa sokup izleyenleri sürekli gülümsetiyor.



2) Can’t Stop

Dörtlünün belki de en efsane kliplerinden olan bu parçada ise o kadar çok ikonik an var ki... Tam anlamıyla tekrar tekrar izlemek isteyeceğiniz bir görsel şov.



1) Californication


RHCP denildiğinde akla ilk gelen birkaç parçadan olan Californication, zamanına göre anormal derecede ileri görüşlü bu bilgisayar oyunu temalı klibinde resmen iç çektirtiyor; çünkü birkaç jenerasyonu fazlasıyla etkileyen bir video bu!