21 Ocak 2018







15 Maddede Yeni Jared Leto'muz Donald Glover

Kaynak: Wannart







            
            Yazar, komedyen, aktör, yönetmen, rapper ve şarkıcı olmak kolay değil; bunların hepsini bir arada yapıp bu çok yönlülüğü en başarılı şekilde icra etmek ise acayip bir durum. 1983 doğumlu Donald Glover ise bu nedenle tek kelimeyle gerçek bir “sanatçı”. Üretmekten hiç yorulmayan Glover, bu anlamda yakışıklı –daha doğrusu güzel- aktör ve müzisyen Jared Leto’ya fazlasıyla benzetiliyor. Onunla dış görünüş anlamında bu benzerliği taşıyacak kadar şanslı olmasa da Glover, hem ödüllü aktör hem de ödüllü müzisyen olmalarıyla birlikte nadir bulunan bu familyanın son fertlerinden biri oluyor. Sanatçıyı daha yakından tanımak isteyenler için biz de 15 maddede bir incelemesini yaptık.

15) New York Üniversitesi’nde drama yazarlığı eğitimi alan Glover, ardından ünlü dizi 30 Rock’ta yazar ve editör olarak çalışmaya başladı.

14) NBC’nin eğlenceli dizisi Community’de 2009 ve 2014 yılları arasında canlandırdığı Troy Barnes karakteriyle de oyunculuktaki ismini duyurdu.

13) Community’deki yeteneği, Peter Parker’ın ölümünden sonra gelen Spider-Man olan Miles Morales’in yaratıcılarına da ilham verdi.



12) Ayrıca komedyenliğe ayrı bir parantez açan sanatçı, kendine özgü stand-up’larıyla da hayran kitlesini genişletti. En başarılı işi ise Weirdo ismini verdiği gösterisi oldu.

11) Bütün bunların yanında bir de müzik piyasasına giren Glover, oyunculuktaki şöhretinin müziğini etkilemesini istemeyerek kendi ismini Wu Tang Name Generator’a yazıp Childish Gambino ismiyle karşılaştı. Böylece bundan sonra müzik dünyasında adı buydu.

10) Childish Gambino, yanına Community’nin müziklerini de yapan film müziği bestecisi dostu Ludwig Göransson’u da alarak birbirinden farklı tarzlarda üç albüm kaydetti.



9) İlk iki albümü Camp ve Because the Internet ile birlikte elektronik müzik etkileşimli alternatif hip-hop tarzında parçalar üretti.

8) İlk albümlerinden Heartbeat, Bonfire, 3005, Crawl ve Sweatpants gibi birbirinden orijinal hitler çıkardı. Aynı zamanda ilk Grammy adaylıklarını aldı.

7) 2015 yılında iki filmde ufak roller aldı: Matt Damon’lı The Martian’da Rich Purnell karakterini, Magic Mike XXL filminde ise Andre rolünü canlandırdı.



6) Ertesi yıl, yaratıcısı ve başrolü olduğu, rap piyasasına değinen komedi dizisi Atlanta’nın ilk sezonu çok başarılı oldu. Hem dizi hem de kendisi, Altın Küre ve Emmy gibi en prestijli iki ödüle layık görüldü. Yönetmenliğini de sayarsak buralardan -en iyi aktör ödülleri dahil- tam 4 ödülü evine götürdü.

5) Küçüklüğünden beri hayranı olduğu Spider-Man’in Tom Holland’lı ilk filmi Homecoming’de Aaron Davis karakterine hayat verdi.

4) Star Wars evreninin vazgeçilmezlerinden Han Solo’nun geçmişini anlatan Solo: A Star Wars Story filminde ise efsane karakter Lando Calrissian’ın gençliğine hayat verdi. Bu arada Glover’ın lise yıllığındaki fotoğrafındaki tişörtünde gördüğümüz gibi ve Ellen’a anlattığı üzere de bir başka küçüklük hayali daha gerçekleşmiş oldu.



3) 1994 yapımı başyapıt The Lion King’in yeniden çevriminde 2019 yılında vizyona girecek filmde baş kahramanımız Simba’yı Glover seslendirecek.

2) 2016’nın sonunda çıkardığı Awaken, My Love! isimli üçüncü albümüyle ise tam anlamıyla “magnum opus”unu icra eden Gambino, bu albümle birlikte ilk iki kaydındaki elektronik soslu hip-hop çizgisinden sıyrılıp, tamamen psychedelic soul, funk ve R&B karışımı bir yola girdi.

1) Awaken, My Love! ile geçmişteki rapper’lığının yanına bir de “gerçek anlamda” şarkıcılığı da ekleyen Gambino, bu albüm ile Grammy Ödülleri’nde “Yılın En İyi Albümü” gibi devasa bir kategoriye aday gösterildi. Albümden ise özellikle Redbone başta olmak üzere Me and Your Mama, Terrified ve Baby Boy gibi birçok hit müzik dünyasıyla buluşturuldu.