22 Aralık 2017

Tove Lo- Blue Lips





Cinselliği Her Anında Kullanan Bir Albüm:

Tove Lo- Blue Lips

6/10

Kaynak: Wannart






     
      İsveç’ten son yıllarda çıkmış olan Lykke Li, Icona Pop ve Zara Larsson gibi başarılı pop müzisyenlerinin arasında yer alan Tove Lo, gerçekten kısa sürede çok yol almış bir sanatçı. Elektropop ve alternatif-pop denildiğinde akla ilk gelen modern müzisyenlerden olan şarkıcı, bunu sadece birkaç yıl içinde başardı: 2014 çıkışlı Queen of the Clouds isimli ilk albümü ile dünyaca üne ulaştı. Albümdeki Habits (Stay High) parçası, hem orijinali hem de muazzam klipli Hippie Sabotage remixiyle büyük ses getirdi. Ayrıca aynı albümden Talking Body de büyük bir hit oldu. İki yıl sonra da boş parçası olmayan Lady Wood albümüyle ve bu albümden Cool Girl single’ıyla da başarısını sürdürdü. Cinsel ögeleri açık açık albümlerinin odağına koyan şarkıcı, hem sesinin ve şarkı yazarlığının kalitesiyle hem de konserlerinde soyunması gibi “seks satar” stratejisiyle dünya çapında bir pop yıldızı haline geldi.


            2017 Kasım’ında ise üçüncü albümü Blue Lips (Lady Wood Phase II) ile ortamlara dönen şarkıcı, aynı strateji doğrultusunda yol almaya devam ediyor. Yine cinselliği her anında kullanan bir albüme imza atmış olan sanatçı, önceki iki albümünde olduğu gibi kendi alanında başarılı bir iş daha ortaya koymayı başarıyor. Bu albüm ise diğerlerinden farklı olarak daha çok trap akımı etkili bir müzik altyapısına sahip. Ayrıca kaydın isminin aynı zamanda Lady Wood Phase II olması ise şaşırtıcı değil: Lady Wood ve Blue Lips isimleri, erkeklerde olan “cinsel durum betimlemelerinin” kadınlara uyarlanmış hali gibi duruyor. Bunun yanında, şarkı sözlerinin genel teması ve hatta şarkı isimleri bile bu anlamda beklenildiği gibi.
            Disco Tits, albümün ilk single’ı olarak yayımlanmasının yanında gerçekten de Blue Lips’in en başarılı işlerinden biri olmuş. Özellikle parçanın Jimmy Fallon performansı oldukça sağlam. Şarkı sözlerinde ise şarkıcı, “I'm sweat from head to toe. I'm wet through all my clothes. I'm fully charged, nipples are hard.” ifadeleriyle basit ama net bir şekilde mesajını veriyor. Beste olarak bakıldığında ise cidden akılda kalıcı melodilere sahip bir Tove Lo hiti karşımızda. Bunun dışında, Stranger ise albümün diğer güzelliklerinden biri. Vokallerinin burada yer yer Katy Perry’i andırdığı şarkıcı, özellikle nakarat kısmında dinleyiciyi anında vurmayı başarıyor. Ayrıca parçadaki ince dokunuşlara sahip synth ve elektro gitar kullanımlarıyla enstrümantal olarak da bir derinlik sağlanmış.


            Bitches’da kendini doğrudan ifade etmeye devam eden Lo, “Bitches, i don't trust 'em. But they give me what I want for the night” gibi sözlerle açık sözlülüğünü konuşturuyor. Albümün ikinci single’ı Cycles ise sanatçı, her zamanki gibi bir ilişki döngüsünde kaldığını sözlerinde yer veriyor. Bir başka orta tempolu parça Daye Jack destekli Romantics  ise albümün en akılda kalan parçalarından biri oluyor. Şarkı sözleri ise genel düşünce olarak çoğu parça gibi Habits’i andırıyor.
            Genel anlamda bakıldığında ise maalesef hem söz hem de beste anlamında biraz kendini tekrar eden bir müzisyen görüyoruz. Albüm, sanatçının hayranları için kesinlikle tatmin edici; diğer müzikseverler için ise fena olmayan parçalara sahip bir kayıt. Sanatçı için ise pozitif bir adım, ancak fazlası değil.