29 Aralık 2017










Hem Müzisyen Hem De Oyuncu Olan 15 Saf Yetenek

Kaynak: Wannart





     
   
  Sanatın 7 harikasından olan müzik ve sinema, günümüzde en çok ilgi çeken sektörlerden ikisi. Dünya çapında kitleleri kendilerine aşık eden müzisyenler ve oyuncular, bazen aynı kişi de olabiliyor. Aslında piyasada çok fazla oyuncu / müzisyen bulunsa da bu sanatçıların sadece ufak bir bölümü iki işi de layığıyla yapabiliyor. Hatta bu azınlıktakilerin genelde daha başka uğraşları da olabiliyor. Tam anlamıyla doğuştan yetenekli bu insanlar. Biz de oyuncu / müzisyen denildiğinde ilk akla gelenlerden 15 saf yeteneği derledik.


15) Brooklyn Nine-Nine dizisiyle gündemde olan eski SNL aktörü Andy Samberg, aynı zamanda The Lonely Island grubuyla da uzun zamandır komiklikler peşinde. Grup, özellikle I Just Had Sex başta olmak üzere I’m On A Boat ve Jizz In My Pants gibi birçok komedi hitine sahip.



14) High Fidelity ve School of Rock gibi iki muazzam müzik filmiyle çoğu sinemaseverin hayatına girmiş Jack Black, grubu Tenacious D’nin The Pick of Destiny filminde ise rocker’lığını bir kez daha gösterdi.



13) Hollywood Vampires isimli müzik süper-grubuyla bu piyasaya da resmen adım atan Johnny Depp, aynı zamanda gerçek bir rock gitaristi olduğunu her fırsatta kanıtlıyor.



12) Kahkül ve mavi göz ikilisinin sinemadaki karşılığı olan Zooey Deschanel ise grubu She & Him ile birçok tatlı albüme imza atmış bir şarkıcı.



11) Modern sinemanın olmazsa olmaz güzellerinden Scarlett Johansson da aynı zamanda solo albümü bile olan bir şarkıcı ve şarkı sözü yazarı. Hatta “Her” filminde az da olsa anlaşılabiliyor.



10) La La Land ve Blue Valentine ile müzik becerilerini kanıtlamış olan Ryan Gosling, grubu Dead Man's Bones ile de 2009 yılında her parçası birbirinden değerli olan korku-gospel temalı bir albüm yayımlamıştı.



9) Küçük yaşta eğlence sektörüne adım atmış JT’nin ise müzisyenliği, oyunculuğunu haliyle geçmiş olsa da sanatçı, beyaz perdede de hiç fena bir aktör değil.



8) Usta müzisyenlerden Tom Waits, aynı zamanda Wristcutters ve Seven Psychopaths gibi birçok filmde yer almış başarılı bir aktör.



7) Ray ile En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ına sahip Jamie Foxx ise özellikle Kanye West hiti Gold Digger gibi birçok hitle ününe ün katmış bir sanatçı.



6) Dr. Dre ve Eazy-E gibi isimlerle NWA adı altında dönemin hip-hop kültürüne damga vurmuş ikonik rapper Ice Cube ise günümüz komedi filmlerinin aranan isimlerinden.



5) Yazar, komedyen, oyuncu, rapper ve şarkıcı olmak; bir de bunları gerçekten layığıyla yapmak kolay mesele değil. Şimdiden Altın Küre, Emmy ve Grammy Ödülleri’ne sahip olan Donald Glover, tam anlamıyla 10 parmağında 100 marifet bir yetenek.



4) Jared Leto isimli yaşlanmayan güzel adam, yıllardır sayısız kült filmde yer aldıktan sonra sonunda 2014’te Oscar heykelciğini da havaya kaldırdı. Bunun yanında günümüzün en başarılı alternatif rock gruplarından Thirty Seconds To Mars’ın da yıllardır frontman’i olan sanatçı, aynı zamanda da bir yönetmen ve aktivist. Daha ne olsun uçsun mu adam?



3) Günümüzün en önemli aktörlerinden Will Smith ise Mark Wahlberg gibi bir zamanların unutulmaz rapper’ı. Funk altyapılarıyla süslü efsane parçaları hala dinlenmeye devam ediliyor.



2) 2016 yılında aramızdan ayrılan müzik dünyasının tanrılarından Bowie ise aynı zamanda yıllarca birçok filmde oynamış usta bir aktör. Özellikle Labyrinth ve The Prestige performasnları gerçekten unutulmaz.




1) 1998 yılında kaybettiğimiz sanatçı ise Hollywood denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri. Aynı zamanda dönemin swing müzik tarzının en önemli şarkıcılarından biri Frank Sinatra. Hem aktörlüğüyle hem de müzisyenliğiyle tam anlamıyla bir kültür ikonu.